A legjobb téli zöldségleves

Minden fakszni nélkül
Vrábel Kriszta

A hideg időben jobban kívánjuk a laktatóbb fogásokat, azt azonban ne felejtsük el, a mai, modern világban, a hétköznapokban már nem módosul jelentősen az energiafelhasználásunk az évszakok váltakozásával. Ezért olyan “lélekmelengető” fogásokat főzzünk ilyenkor, amelyek kalóriatartalma nem jelentős. Tovább Tovább

Vrábel Kriszta

A hideg időben jobban kívánjuk a laktatóbb fogásokat, azt azonban ne felejtsük el, a mai, modern világban, a hétköznapokban már nem módosul jelentősen az energiafelhasználásunk az évszakok váltakozásával. Ezért olyan “lélekmelengető” fogásokat főzzünk ilyenkor, amelyek kalóriatartalma nem jelentős. Tovább Tovább

zoldsegleves1

Erre az egyik legjobb példa az egyik kedvenc téli levesem, ez a vegyes zöldségleves. Krémleves, de nem pürésítem teljesen simára, kicsit darabosan hagyom, mert ez a rusztikusság, tovább növeli a laktató, sűrű érzést. Nem adok hozzá tejszínt (felesleges plusz kalória lenne csak), ahogy semmiféle leveskockát sem, természetesen! Szintén felesleges, ennyi íz, zöldség esetében. Fűszerezni viszont bátran fűszerezem: karibi curryt használtam (kurkuma, koriander, édeskömény, mustármag, szegfűszeg, lepkeszegmag, zeller, babér, fokhagyma alkotja), természetesen használhattok más keveréket is. Ezt nem olyan régen vettem és szerettem volna kipróbálni, a citrom nagyon jó kiegészítője! Színtiszta zöldségleves, amelyben egyik zöldség íze sem dominál. Próbáljátok ki, pofon egyszerű!

Egy adag szénhidrát: 19,5 g, rost: 7 g, energia 77,5 Kcal

 

Hozzávalók

4 nagy tányérhoz: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg sütőtök, 15 dkg kelkáposzta, 15 dkg zeller, 15 dkg karalábé, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek. karibi curry-fűszerkeverék, 4 evőkanál olívaolaj, fél citrom/lime leve
  1. A zöldségeket hámozzuk, kockázzuk fel majd a leveses fazékban olívaolajon nagy lángon pirítsuk őket körbe a curry-fűszerkeverékkel együtt

  2. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 1,2 liter vízzel, fedjük le és főzzük puhára a zöldségeket

  3. Botmixerrel pürésítsük, (én itt-ott darabosra hagytam), sóval, borssal és frissen facsart citrom/limelével ízesítsük

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Radnóczi Andrea mondta:

    Szia, elárulod, hol vetted a curry fűszerkeveréket?
    Köszi,
    Andrea

    2017. 11. 08.
  2. Krisztina Vrábel mondta:

    A Nagycsarnok mellett az Ázsia boltban.

    2017. 11. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



 

Baklava szénhidrátdiétába illesztve?!

Fából vaskarika?
recept
 

A szuperszénhidrátok

Hüvelyesek
Kategória nélkül, recept
 

Fetás-sonkás görögdinnyesaláta

Kánikulasaláta
Kategória nélkül, recept
 

Mentás nektarinhabtorta

könnyű nyári tízórai/uzsonna
recept
 

Nyári kedvenc

Bazsalikompesztós zabsaláta grillsajttal
recept
 

FagyiszezON!

A legjobb hűsítő
recept
 

Spenótos újkrumplifőzelék

Így már lehet
recept
 

Fast food lassú változatban

Csirkés tortilla
recept
 

Húsvéti kalács

Tönkölylisztből
recept
 

Fahájas-szilvás bukta

Péksütemény? Olykor jöhet!
recept