Könnyű vacsora

Csirkemell sült paradicsomszósszal
Vrábel Kriszta

A sült paradicsomszósz az én nagy kedvencem. Egészen más az íze, mintha csak főznénk a paradicsomot. Szuper, könnyű vacsora, 10 g/adag szénhidráttartalommal. A karácsonyi trakta után üdítő, tiszta ízű finomság. Tovább Tovább

Vrábel Kriszta

A sült paradicsomszósz az én nagy kedvencem. Egészen más az íze, mintha csak főznénk a paradicsomot. Szuper, könnyű vacsora, 10 g/adag szénhidráttartalommal. A karácsonyi trakta után üdítő, tiszta ízű finomság. Tovább Tovább

csirkemellsultparadicsommal

A sült paradicsomszószhoz a paradicsomot megfelezem, egyik része a sütőben sül, aszalódik, pirul, finom édesre, a másik pedig a lábosban rotyog.

Télen mindenképpen fürtös, koktélparadicsomból érdemes készíteni (ha még bio is, az pluszban tökéletes), annak ilyenkor is van íze. Főleg miután megsül. Tudjátok, mint a tepsiben lesült, legfinomabb hagyma és paradicsomdarabkák, amelyeket vétek kimosogatni.

Idő és energiaspórolósan érdemes sütni, a csirkével egyszerre, két kisebb tepsiben, hogy elférjenek egymás mellett.

Laktató, finom meleg vacsora, amely szerintem sokkal többet ad, nincs “diétázós érzete”, mintha csak nyers salátával ennénk a csirkét.

 

Hozzávalók

50 dkg apró szemű, fürtös paradicsom, 40 dkg csirkemell (2 kisebb filé), tengeri só, frissen őrölt bors, extra szűz olívaolaj, 1 nagy gerezd fokhagyma, nagy csokor friss bazsalikom
  1. A csirkemelldarabokat mossuk, töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk körbe, helyezzük őket sütőpapírral bélelt kis tepsibe, locsoljuk meg kevés olívaolajjal, majd alufóliával fedve süssük 230 fokra melegített sütőben 20 percet.

  2. A csirke mellé tegyük be egy másik, szintén sütőpapírral bélelt kis tepsibe (hogy elférjenek egymás mellett) helyezett félbe vágott koktélparadicsomok felét. A paradicsomokat enyhén sózzuk, spricceljük meg olívaolajjal, süssük itt-ott pirultra

  3. Közben a felezett paradicsomok másik felét tegyük lábosba, adjunk hozzá 1 ek. olívaolajat, a zúzott fokhagymát, tengeri sót, és nagy lángon fonnyasszuk össze a mártást. Ne kevergessük, ne legyen szaftos, hanem kifejezetten darabos maradjon.

  4. A kész mártásban keverjük el a sült paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot.

  5. A csirkéről vegyük le a fóliát, süssük pirosra.

 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Betty mondta:

    BUÉK! Nagyon jól hangzik! Jövő héten vacsora lesz:) Ez a mennyiség hány adagnak felel meg? Köszönöm a választ! Betty

    2017. 01. 08.
  2. Vrábel Kriszta mondta:

    Betty!

    2 főre szól a recept és a szénhidrát is annyira van számolva. Kriszta

    2017. 01. 09.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



 

Húsvéti kalács

Tönkölylisztből
recept
 

Fahájas-szilvás bukta

Péksütemény? Olykor jöhet!
recept
 

Palacsinta tiramisu

Két jó dologból egy harmadik, még jobb!
Kategória nélkül, recept
 

Citrommousse torta

azaz sajttorta
recept
 

Zöldpesztós csirkemell

Dobjuk fel a natúr, grillezett húst!
Kategória nélkül, recept
 

Cukkinis brownie

Zöldséget mindenbe!
recept
 

Gombás-padlizsános tönkölypite

Laktató, húsmentes fogás
Kategória nélkül, recept
 

Uzsonna és hidratálás egyben

Zöldalma-uborka-spenót smoothie
recept
 

Chiacapuccino

Kávé és uzsonna egyben letudva
recept
 

Zaboljunk sokat!

Zab, a szupergabona
egészség