Ünnepi levesajánlat

Halleves füstölt makrélából
Vrábel Kriszta

Ha nincs kedved órákig készíteni a hagyományos halászlevet, ha nem szeretsz nyers hallal dolgozni, ha szeretnél valami újat kipróbálni idén Karácsonykor, akkor Neked ajánlom ezt a hallevest. Tovább Tovább

Vrábel Kriszta

Ha nincs kedved órákig készíteni a hagyományos halászlevet, ha nem szeretsz nyers hallal dolgozni, ha szeretnél valami újat kipróbálni idén Karácsonykor, akkor Neked ajánlom ezt a hallevest. Tovább Tovább

fustoltmakrelasleves

Tényleg nagyon hamar elkészül és közben nem kell nyers hallal sem érintkezni. Amelyben szerintem nincs semmi rémisztő, de tapasztalatból tudom, közös főzések során tapasztalom, nem szerettek nyers hallal dolgozni.

Én 2 éve jártam úgy, hogy ne kelljen órákig passzírozni a hagyományos ünnepi halászlevet, megfogadtam egy javaslatot: botmixerrel turmixoltam a halhúst. Tök jó ötletnek tűnt, pikk-pakk, pillanatok alatt kész lett a halászlé. Csak, amikor megkóstoltam jött a bökkenő, a szálkáklat bizony nem turmixolta le a gép, minden kanál után köpködni kellett. : O Jött, hát a háromszori passzírozás, cirka 3 órát játszottam még a levessel. Akkor megfogadtam soha többet. Szerencse, anyukám csak a hagyományos levest szereti, így elkészíti nekünk is minden évben.

Én maradok a különféle gyorsan összedobható tengeri halas leveseknél. Ez akár a hétköznapokon is nagyon jól tud működni, de ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Egy adag szénhidráttartalma: 9,5 g

A recept a Nők Lapja Konyha ma megjelenő számában olvasható, egy 4 fogásos, mindössze 40 g szénhidrátot tartalmazó ünnepi menü részeként:

Lazackrémes snidlinges tönkölypalacsinta

Halleves füstölt makrélából

Baconbe tekert rozmaringos sertés szűz édesköménysalátával

Kávés-fahájas panna cotta

 

Hozzávalók

4 tányérhoz:15 dkg sárgarépa, 10 dkg szárzeller, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg újhagyma, 20 dkg füstölt makréla, 1, dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 1 liter zöldséglé
  1. Kevés olívaolajon dinszteljük puhára a finomra vágott vöröshagymát.

  2. A zöldségeket pucoljuk, majd kockázzuk őket egészen apróra. Adjuk a hagymához, dinszteljük puhára a zöldségeket is, kevergetve kb. 10 perc alatt.

  3. Öntsük fel a zöldséglével, helyezzük bele darabokban a makrélát, lassan forraljuk össze a levest.

  4. A forró levesből vegyünk ki keveset, fokozatosan keverjük el a tejföllel, majd fokozatosan keverjük vissza leveshez a tejfölt.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



 

Spenótos újkrumplifőzelék

Így már lehet
recept
 

Fast food lassú változatban

Csirkés tortilla
recept
 

Húsvéti kalács

Tönkölylisztből
recept
 

Fahájas-szilvás bukta

Péksütemény? Olykor jöhet!
recept
 

Palacsinta tiramisu

Két jó dologból egy harmadik, még jobb!
Kategória nélkül, recept
 

Citrommousse torta

azaz sajttorta
recept
 

Zöldpesztós csirkemell

Dobjuk fel a natúr, grillezett húst!
Kategória nélkül, recept
 

Cukkinis brownie

Zöldséget mindenbe!
recept
 

Gombás-padlizsános tönkölypite

Laktató, húsmentes fogás
Kategória nélkül, recept
 

Uzsonna és hidratálás egyben

Zöldalma-uborka-spenót smoothie
recept