Ünnepi levesajánlat

Halleves füstölt makrélából
Vrábel Kriszta

Ha nincs kedved órákig készíteni a hagyományos halászlevet, ha nem szeretsz nyers hallal dolgozni, ha szeretnél valami újat kipróbálni idén Karácsonykor, akkor Neked ajánlom ezt a hallevest. Tovább Tovább

Vrábel Kriszta

Ha nincs kedved órákig készíteni a hagyományos halászlevet, ha nem szeretsz nyers hallal dolgozni, ha szeretnél valami újat kipróbálni idén Karácsonykor, akkor Neked ajánlom ezt a hallevest. Tovább Tovább

fustoltmakrelasleves

Tényleg nagyon hamar elkészül és közben nem kell nyers hallal sem érintkezni. Amelyben szerintem nincs semmi rémisztő, de tapasztalatból tudom, közös főzések során tapasztalom, nem szerettek nyers hallal dolgozni.

Én 2 éve jártam úgy, hogy ne kelljen órákig passzírozni a hagyományos ünnepi halászlevet, megfogadtam egy javaslatot: botmixerrel turmixoltam a halhúst. Tök jó ötletnek tűnt, pikk-pakk, pillanatok alatt kész lett a halászlé. Csak, amikor megkóstoltam jött a bökkenő, a szálkáklat bizony nem turmixolta le a gép, minden kanál után köpködni kellett. : O Jött, hát a háromszori passzírozás, cirka 3 órát játszottam még a levessel. Akkor megfogadtam soha többet. Szerencse, anyukám csak a hagyományos levest szereti, így elkészíti nekünk is minden évben.

Én maradok a különféle gyorsan összedobható tengeri halas leveseknél. Ez akár a hétköznapokon is nagyon jól tud működni, de ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Egy adag szénhidráttartalma: 9,5 g

A recept a Nők Lapja Konyha ma megjelenő számában olvasható, egy 4 fogásos, mindössze 40 g szénhidrátot tartalmazó ünnepi menü részeként:

Lazackrémes snidlinges tönkölypalacsinta

Halleves füstölt makrélából

Baconbe tekert rozmaringos sertés szűz édesköménysalátával

Kávés-fahájas panna cotta

 

Hozzávalók

4 tányérhoz:15 dkg sárgarépa, 10 dkg szárzeller, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg újhagyma, 20 dkg füstölt makréla, 1, dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olívaolaj, 1 liter zöldséglé
  1. Kevés olívaolajon dinszteljük puhára a finomra vágott vöröshagymát.

  2. A zöldségeket pucoljuk, majd kockázzuk őket egészen apróra. Adjuk a hagymához, dinszteljük puhára a zöldségeket is, kevergetve kb. 10 perc alatt.

  3. Öntsük fel a zöldséglével, helyezzük bele darabokban a makrélát, lassan forraljuk össze a levest.

  4. A forró levesből vegyünk ki keveset, fokozatosan keverjük el a tejföllel, majd fokozatosan keverjük vissza leveshez a tejfölt.

 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



 

Mennyi köretet együnk?

Mennyi egy adag rizs, bulgur, kuszkusz, tészta...
egészség
 

Legyél szuperpék!

Méghozzá pár perc kell csak az egészhez
recept
 

Könnyű vacsora

Csirkemell sült paradicsomszósszal
recept
 

Káposztás harcsaleves

Ez lesz a mi menünk újdonsága az idén
Kategória nélkül, recept
 

Narancslekvár

Kezeletlen héjú narancsból
recept
 

Csilis lazac grillzöldséges zabsalátával

Egészséges, látványos, ünnepi
recept
 

Szezámos csokoládétorta

Véletlenül született sütemény
recept
 

Sárgaborsócurry

Téli energia
recept
 

Tízórai, uzsonna nem csupán a kicsiknek jár!

A köztes étkezések szerepe a fogyásban
egészség
 

Zserbó pohárkrém

ünnepi tízórai
recept