Jön a borsószezon!

Főzz egészséges, különleges főzeléket belőle!
Vrábel Kriszta

Saját magával sűrített borsófőzelék, újhagymával, zabpelyhes csirkemellel, könnyű, de tápláló ebéd. Tovább Tovább

Vrábel Kriszta

Saját magával sűrített borsófőzelék, újhagymával, zabpelyhes csirkemellel, könnyű, de tápláló ebéd. Tovább Tovább

ujhagymasborosfozelekzabpelyhescsirkemellel

A napokban elcsíptem valamelyik TV adón egy egészséges, fitness borsófőzeléket. Így készült: konzerv borsóból, szénhidrátcsökkentett liszttel, kókusztejjel behabarva, 5 evőkanál édesítőszerrel édesítve. : ( No, inkább nem mondok semmit, helyette itt az én változatom.

 

Hozzávalók

60 dkg zsenge zöldborsó (ha még nem kapsz frisset, zsenge, fagyasztott), 1 dl tejszín, 2-3 szál újhagyma, tengeri só; 60 dkg csirkemell, 2 tojás, 3 dkg zabpehelyliszt, 8 dkg zabpehely, olaj a sütéshez
  1. A zöldborsót tegyük fel főni annyi enyhén sózott vízben, az egészben hagyott vagy félbe vágott újhagymákkal együtt, amennyi éppen, hogy ellepi.

  2. A zsenge borsó pár perc alatt megpuhul, szedjük ki a borsó felét, az újhagymákat, adjunk hozzá keveset a főzővízből és botmixerrel pépesítsük. Ezzel sűrítünk: keverjük vissza a maradék borsóhoz, adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze a főzeléket.

  3. A csirkemelleket vágjuk vastag csíkokra, sózzuk. Hagyjuk állni 30 percet a sóban, majd forgassuk meg zabpehelylisztben, a felvert tojásban, végül zabpehelyben.

  4. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a csirkecsíkokat. A felesleges olajat papírtörlőn itassuk le.

 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Zsófi mondta:

    Szió!

    Nagyon klasszak ezek az önmagukkal sűrített főzelékek, köszönöm, hogy eszembe juttattad!
    Üdv, Zsófi

    2016. 05. 05.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Zsófi!

      és most jön a szezonjuk! Tökből is így szoktam, meg mindenből és a levest is : )

      2016. 05. 06.
  2. Anett mondta:

    Nagyon finom lett,köszönöm a receptet!

    2016. 05. 17.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Anett, örülök, hogy ízlett így a borsófőzelék! Legközelebb képet is kérünk! : )

      2016. 05. 17.
  3. Őzséné Fábián Anette mondta:

    Szia Kriszta! Fotót hogyan lehet bemásolni? Igaz eddig még csak a répa mignont fotóztam,de szívesen megmutatnám! Üdv,Anett

    2016. 05. 18.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Anette, Ch diétába illeszthető képeket a 160 g facebookjára várunk, ott kommentben akár! : )

      2016. 05. 19.
  4. Zsófi mondta:

    Nagyon jól néz ki!! Már kezdem is 🙂 A hagymákat is leturmixolod és visszateszed?

    2016. 05. 30.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Igen, azt is használom sűrítőnek

      2016. 05. 31.
  5. Andi mondta:

    Szia! Tudnál segíteni, hogy a recept hány főre szól és egy adagban mennyi CH van? Köszi

    2016. 07. 28.
    • Vrábel Kriszta mondta:

      Andi!
      4 főre szól a recept, 30,5 gr/adag a CH tartalma. Két fő Ch eleme a borsó 9 gr/100 gr és a zabpehely 56 gr/100 gr

      2016. 07. 30.
      • Htimike mondta:

        Szia Kriszta kérdezni szeretnem hogy milyen olajban sütödki a husikat? Sima napraforgó olajat használsz? Köszönöm a válaszod

        2017. 10. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



 

A legjobb téli zöldségleves

Minden fakszni nélkül
Kategória nélkül, recept
 

Baklava szénhidrátdiétába illesztve?!

Fából vaskarika?
recept
 

A szuperszénhidrátok

Hüvelyesek
Kategória nélkül, recept
 

Fetás-sonkás görögdinnyesaláta

Kánikulasaláta
Kategória nélkül, recept
 

Mentás nektarinhabtorta

könnyű nyári tízórai/uzsonna
recept
 

Nyári kedvenc

Bazsalikompesztós zabsaláta grillsajttal
recept
 

FagyiszezON!

A legjobb hűsítő
recept
 

Spenótos újkrumplifőzelék

Így már lehet
recept
 

Fast food lassú változatban

Csirkés tortilla
recept
 

Húsvéti kalács

Tönkölylisztből
recept